Welkom
Algemeen
Schilderen
Wandelen
Fietsen, motor rijden
Pension
Groepsruimte
Prijzen en data
Fotoboek
Werk cursisten
Routebeschrijving
Linkpartners

 

 

 

 

De Jura:


De Jura is een schitterend gebergte in midden- Frankrijk, grenzend aan Zwitserland. De oude reuzen van dit middelgebergte herbergen indrukwekkende uitzichten en diepe kloven, grotten, veel watervallen, meren en schilderachtige dorpjes. De Jura is vooral bosrijk met een weelderige flora en fauna; een oase van rust en ruimte; een waar wandelparadijs.

 

waterval Marangea

 

Ontspanning:
Geliefd is het nabijgelegen Lac de Vouglans, 35 km. lang, waar bij een watertemp. van 20 tot 25 graden heerlijk gezwommen kan worden. Alle watersporten kunnen hier beoefend worden en er vaart zelfs een rondvaartboot. Bovendien is er een watersportschool bij het meer. Aanraders zijn ook de Cascades d'Hèrisson, 7 watervallen op een wandeling van 5 km., en Baume les Messieurs, zie foto hiernaast. Verder zijn er vele kleine pitoreske dorpjes en stadjes, kaasmakerijen, wijnkelders, diverse musea. De Jura is met zijn, voornamelijk, loofbossen met een rijke onderbegroeiing een ideaal wandelparadijs.

 

stuwmeer

 

marangea

 

Marangea:
Kees en Ria de Voogd hebben een aantal jaren geleden dit gehucht op 500 m hoogte in de Petite Montagne uitgekozen om in dit pittoreske landschap hun centrum te vestigen, waar 's zomers schildercursussen gegeven worden. Marangea ligt vlakbij een groot meer en midden in de natuur. Zelfs in de achtertuin met uitzicht op de bergen en bossen is het genieten. 's Zomers is het er droog en warm, maar zelden benauwd: de hoge ligging zorgt 's avonds voor een weldadige afkoeling. De lucht is er, ver verwijderd van industriegebieden, schoon en helder, wat o.a. resulteert in een indrukwekkende nachtelijke sterrenhemel.

 

achterkant huis

 

Het huis:
Het huis is royaal en comfortabel, gebouwd in 1900 en aangepast aan de eisen van deze tijd. In ons huis hebben wij op de tweede verdieping 4 gastenkamers, elk met eigen sanitair, voor 1 tot 4 personen. Op de eerste verdieping zijn 2 gastenkamers, 1 voor 2 personen, met eigen wastafel, en 1 voor 4 personen. Een extra ruimte met wastafel, een douche en een w.c. voor deze kamers zijn in de hal naast de slaapkamers. In een ruime eet - zitkamer, ontbijten en lunchen we, terwijl we in de zomer vaak buiten op ons terras dineren. Er zijn voldoende ruimtes, waar indien nodig, binnen gewerkt kan worden. s' Avonds kunt u nog gezellig napraten op het terras, in de tuin of bij de open haard, eventueel met een lekker glaasje.